VISSEN EN VISSERS

 

mooie vlagzalm

 

11 augustus. Het visseizoen zit er al weer bijna op. Een mooi moment om onze visgasten en hun vangsten nog een keer de revue te laten passeren. mirandaHet seizoen startte met Floriaan en zijn vriendin Miranda, beide snoekvissers. Nadat eerst Miranda een metersnoek had weten te landen, was het de beurt aan Floriaan. floriaanjDirect aansluitend    kwamen onze Zwitserse vrienden Ernst, Hampi en Peter op bezoek. Ze waren er al voor het derde jaar op rij. De vangsten waren goed en Ernst en hampiHampi wisten beiden diverse mooie 47 cm vlagzalmen en forellen te landen. Toen was het de beurt aan onze visvrienden Freddy en Jens, die dit jaar al voor de zesde keer van de partij waren. Zoals altijd vloog de week om en was het alweer tijd om afscheid te nemen. Snik. freddy

asley

adOok 70 jarige Ad was voor het tweede jaar op rij onze gast en hij mocht zich verheugen op een paar prachtige exemplaren. De Belg Frank was er ook alweer voor de derde keer en ook hij had een goede visweek. frankAsley, onze trouwe Duitse visgast zoekt zijn weg altijd zelf en heeft ook dit jaar menige forel en vlagzalm weten te landen. En toen kwamen Joeri en Fred, vrienden, erg gezellige lui, en dit jaar voor het tweede jaar bij ons. joeri en fred En dan waren er natuurlijk unsere Jungs, een groep van 4 Duitse vrienden, die ook al tot onze vaste vriendengroep gerekend mogen worden. Ook met hen hebben we een gezellige week beleefd.unsere jungs2unsere jungsolivergroepsfotoNet als Mannes en Mario, dit keer vergezeld door de vriendin van Mannes, Elisa. De 2 Duitsers Klaus en Erhard maakten de groep compleet. groepsfoto2Ze waren dit jaar voor het eerst hier, maar hebben het Laplandvirus inmiddels ook te pakken, want ze komen volgend jaar terug.

Daarna waren de Belgen goed vertegenwoordigd met 2 groepen. Een groep van 4 vliegvissers en daarna een groep van 4 snoekvissers. Ze hebben zich de hele week vermaakt op het meer tegenover ons huis en hebben menige snoek aan de haak geslagen. groep v.d. velde 4

groep v.d. velde

Het Zwitsers echtpaar Martin en Birgitte zijn maandag jl. vertrokken na een verblijf van 10 dagen en ze waren voor het derde jaar op rij te gast. Hier Birgitte met haar mooiste vangst die week.birgitte

laurantVanmorgen hebben we afscheid genomen van een groep van 3 Belgische vissers, die deze week wat meer eigen zijn geraakt in de kunst van het vliegvissen. Komende week is de Belg Nico onze gast. Hij heeft het rijk helemaal voor zich alleen omdat een groep van 3 Nederlandse vissers helaas heeft moeten afzeggen i.v.m. familie-omstandigheden. Nico verlaat ons 18 augustus weer en dan hebben we een weekje pauze. We gaan een paar dagen met de buren en de camper op vakantie. Efkes tijd om de batterij op te laden voor de 3 laatste groepen van dit jaar. Twee groepen Duitse vissers en de groep Guido, genoemd naar hun leider, en ook vaste visvrienden. We verheugen ons op ze.

DSC_1011[1]We hebben tot nu toe een geweldig visseizoen gehad. De zomer was niet zo extreem warm als andere jaren. Voordeel van de niet al caroline en woutte hoge temperaturen was, dat het steeds goed visweer was. De vangsten waren goed en opvallend veel grote vissen dit jaar. Dus iedereen, ook wij, tevreden! We verheugen ons inmiddels ook op de zus van Frans, Caroline, en haar vriend Wout, die ons eind september bezoeken. Dit keer zonder hun trouwe viervoeter Gino.

 

nieuw tenueBedankt alle vissers die Laplandtime tot nu toe hebben bezocht in het mooie Lapland.Tot een volgend blog. Dan kom ik met foto’s van de laatste groepen vissers.bbq

Hiernaast een foto van Frans in zijn nieuwe outfit! Hieronder nog wat foto’s van de vissers en hun vangsten.

 

Paula

 

prachtige vlagzalmgroep vd. veld 2

klausasley en svenfreddyklaus2

mannes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>