KOMEN EN GAAN

lekker genietenVorig blog schreef ik over het verschijnsel van de midzomernachtzon en inmiddels zijn we alweer fransruim 4 weken verder. Het is op dit moment een komen en gaan van gasten. Nieuwe gasten, die we nog niet eerder Zweeds Lapland mochten laten beleven. Maar meestal gasten die jaar in jaar uit terug komen en dus visvrienden zijn. Het weerzien is altijd heel hartelijk. Frans en ik zetten steeds ons beste beentje voor om iedereen een heel fijne vakantie te bezorgen. Wat de vangsten betreft zit dat dit jaar goed. Er worden veel mooie exemplaren forel en vlagzalm gevangen en ook de snoekers op het meer tegenover ons huis zijn meer dan tevreden met de vangsten van de dag. Het weer is de ene dag echt heel lekker met veel zon en hoge temperaturen en de andere dag regenachtig en winderig. Tja, dat hebben we nu eenmaal niet in de hand.  In dit blog foto’s van de vissers. De vangsten dit jaar zijn zeer goed en dus weer veel blije gezichten.Frank met vlagzalm (2)

Ernst Hampi en PeterBelgen en ZwitsersMartijnWe begonnen het seizoen met 2 Nederlandse vissers, Martijn en zijn vriend Thomas, direct gevolgd door de Belgen Frank en Herbert. Daarna volgden onze 3 Zwitserse vrienden, Peter Hampi en Ernst. Voor Peter was het de eerste vliegviservaring en na een week vlieglessen van Frans kon hij prima zijn eigen vis vangen.

Toen was het tijd voor de groep Freddy, Bruno en Jens. Zij bezoeken ons al jaren achter elkaar en zijn inmiddels echte visvrienden. Op de 1e foto Freddy, daarna Jens en als derde Bruno.  FreddyJensBrunoen dit keer hadden ze 4 visvrieden meegenomen, Peetje, Redgy, Manse en Tom. Het was een erg gezellige week met veel humor. Bruno en Freddy zijn daarna nog een weekje gebleven om te snoeken op het meer tegenover ons huis.   de groep FreddyToen was het alweer tijd voor onze trouwe visvriend Jo. Jo was dit jaar al voor de vijfde keer hier. Hij had nog drie vismaten  mee, Rob, die ook al het tweede jaar mee was, en Ad en Rien. Met Freddy en Bruno erbij zat de tafel groep Freddy en Jotijdens het avondeten lekker vol. We hebben heerlijk genoten van een gezellige week waarbij veel kennis over de vliegen en het binden werden uitgewisseld.

heerlijk genietenDaarna was het de beurt aan Asley en Sven, 2 Duitse gasten die ook al jaren achter elkaar Laplandtime bezoeken. Ze hebben mooie grote vissen gevangen. De laatste dag van hun verblijf zijn ze gaan snoeken met de vlieg op de Juktån met onze nieuwe aanwinst, de rubberboot met buitenboordmotor. Ze hadden de dag van hun leven, zoals je op de foto hiernaast van hun gezichten kunt aflezen. Tijdens hun week waren ook de Nederlandse gasten Dick en Rob en vader en zoon Edwin en Peter op bezoek.

Eddy en BartEn zo zitten we nu in de week van 6 juli en zijn er 4 gezellige gasten hier. Vrienden Fred en Joeri die in het huisje Tores verblijven en vader en zoon Harry en Eddy, die de boververdieping van ons huis hebben ingenomen. Het is een gezellige groep die al  een aantal mooie dagen aan de rivier hebben beleefd. Vanmorgen hebben we jarige Harry (73) in het Zweeds toegezongen. Håg ska han leva….. juist ja… Lang zal hij leven.

En zo is het een komen en gaan van gasten en vliegen de weken in sneltreinvaart aan ons voorbij. We zijn steeds erg dankbaar als we mensen een mooie week kunnen laten beleven. Hier nog een paar foto’s van onze gasten en hun vangsten.close up FreddyHampi en PrinsAdfreddy, rob, admooie forel

mooie vlagzalmSONY DSC

Ernst