DE TIJD GAAT SNEL…..

 

20180809_114849[1]Het is donderdagmorgen 23 augustus. Wat vliegt de tijd! Het begin van het visseizoen lijkt gevoelsmatig eerst een paar weken geleden,20180804_075109[1] maar het is echt al 3 maanden geleden dat Floriaan en Miranda, onze vaste snoekvissers, op de stoep stonden! Nu wordt het elke dag 10 minuten eerder donker en s-nachts kan het al behoorlijk koud zijn. Vannacht was het 1 graad en het zal niet lang meer duren of het kwik duikt onder het nulpunt. De bloemen in de tuin staan er nu nog mooi bij, maar nog maar even of de bloempotten en -bakken gaan weer voor een jaar de zolder op.20180816_172919[1]20180816_172915[1] elisaElisa herinnerde mij er onlangs aan dat het weer tijd was voor een nieuw Paula’s blog. Bedankt Elisa, en leuk dat het blog zo trouw gevolgd wordt. Dit terwijl ik naar mijn eigen gevoel toch regelmatig dezelfde dingen schrijf. Namelijk over vissers en hun vissen. Want dat is waar op dit moment vrijwel alles om draait. Deze week hebben we 3 gezellige Zwitsers op bezoek. Het zijn 3 vrienden die de hele wereld overreizen op zoek naar hun droomvis. Ze houden alle drie wel van een biertje en humor, dus er wordt veel afgelachen. Bij hen heeft zich de jonge Duitser Richard gevoegd. Hij was hier vorige week met zijn gezin, vrouw en 2 zoons. Deze week heeft hij als visweek eraan vastgeplakt.

Morgen, vrijdag, haalt Frans 4 Belgische gasten op van de luchthaven Umeå. We noemen ze de groep Guido, omdat ze voorgaande jaren steevast, maar wel in wisselende samenstelling, met hun leider grand slam 1Guido bij ons te gast waren. Hiernaast een foto van de groep Guido vorig jaar. Dit jaar is Guido er niet bij, dus nu noemen we ze De groep Guido zonder Guido 🙂  Overigens ook de broer van Guido, Johan,is er normaal altijd bij, maar ook dit jaar niet. Ze waren dit jaar samen vissen in Noorwegen. Hopelijk zijn ze volgend jaar weer van de partij.

De laatste weken hadden we veel Duitse gasten op bezoek, dus we hebben ons Duits weer goed op kunnen halen. Zo was onze vaste asleyDuitse visvriend Asley op bezoek en de week erna kwamen 2 andere Duitse vrienden Günther en Hans. Ook is nog een gezin hier geweest. Robert was al 2 keer eerder onze gast, en dit jaar had hij vrouw en 2 dochters meegelokt naar Lapland. Zij hadden Tores gehuurd en hebben ook de hele week zelf gekookt. Dat voelde ff als een week vakantie voor ons. Wel lekker. Ze hebben een aantal uitstapjes gemaakt, o.a. naar de dierentuin in Lycksele waar alle dieren van het Noorden van dichtbij te bewonderen zijn. Verder zijn ze een aantal keren gaan vissen. Het was in de week dat zij er waren heel warm weer, dus de meiden hebben zich aan het water goed geamuseerd.

Nog 3 weken en dan zit het visseizoen erop. Zoals gezegd komt vanaf vrijdag de groep Guido. Daarna eindelijk het 20280358_1111024058997555_5773678364583510084_oweerzien met onze vaste visvrienden Vincent en Mannes. Dit jaar voegen onze Belgische visvrienden Jens en Frank zich bij hen. En last bij not least, erg frankleuk om de vriendin van Mannes Elisa weer hierboven te mogen begroeten. Ook zij heeft inmiddels het Lapland-virus flink te pakken en denkt er niet over zich te laten vaccineren 🙂  Ze gaan die week zalmvissen en we hopen dat ze een paar mooie exemplaren aan de haak slaan. Vincent en Mannes vissen vanuit de boot met Frans en Jens en Frank proberen met de tweehandige hengel vanaf de oever een zalm te landen. De prognoses voor het zalmvissen zijn zeer goed. Spannend dus!

De laatste week van het visseizoen is dan voor de Duitsers Kurt en Asley. Asley komt dan voor de tweede keer dit jaar en gaat op pad met de eigen auto. Kurt, 65 jaar en minder goed ter been, gaat met Frans vanuit de boot zalm vissen.

We hopen dat ook de laatste weken van het visseizoen goed verlopen en dat er plenty vis wordt gevangen. Ik zal in elk geval weer mijn stinkende best doen om elke avond een heerlijke Zweedse maaltijd op tafel te toveren, natuurlijk zoals altijd gevolgd voor een van Paula`s lekkere nagerechten. Wie had gedacht dat ik mensen ooit blij zou kunnen maken met mijn kookkunsten 🙂 Nou, ik niet in elk geval.

20180813_144323[1]Dan hebben we ff rust totdat 21 december de eerste wintergasten arriveren. Frans en ik zijn druk met de voorbereiding van onze 20180813_144250[1]campervakantie. Onze reis start met een rondreis Finland, waar we toch nu toe nog nooit geweest zijn. In Naantali nemen we op 1 oktober de boot naar Åland, een eilandengroep voor Stockholm, waarna we via Zweden en Duitsland naar Nederland rijden. Zoals de trouwe bloglezer weet vieren we in oktober het 25 jarig en 60 jarig huwelijksfeest respectievelijk van de broer en de ouders van Frans. Verder staat de reis natuurlijk weer in het teken van weerzien met familie en vrienden. 19 Oktober begint onze terugreis naar Zweden. Rond 21 oktober moeten we weer thuis zijn omdat de eerste sneeuw niet lang op zich zal laten wachten. We zijn dus ongeveer een maand onderweg. Hopen dat onze 2 schatten Bartje en Prins het net zo leuk gaan vinden als wij. In mijn volgend blog zal ik jullie vertellen over onze vakantie.

Tot een volgend blog. Blijf gezond en blij. De tijd gaat snel…gebruik haar wel 🙂

Paula