EEN MOOI VISSEIZOEN IS VOORBIJ

JoWat vliegt de tijd. Het is nu 12 oktober 7.00 uur in deprachtig ochtend en vannacht zakte het kwik alweer naar -10. Koning Winter kondigt zich aan en nog ff en we rijden met de sneeuwscooters door besneeuwde bossen en over bevroren meren. En al mijmerend denk ik terug aan het geweldige visseizoen 2016 dat achter ons ligt. Al onze gasten hebben goed gevangen, genoten van de stilte, de prachtige natuur, en het lekkere eten. En, last but not least, iedereen is gezond en wel terug naar huis gegaan. Wat me opviel is dat we, wat de Nederlandse gasten betrof, vaak vaders en Wesselzoons te gast hadden en dat uit alle hoeken van Nederland. Zoals vader Harry met zoon Ed uit Limburg. En Henk met zijn zoon Jelle uit Apeldoorn. En uit Friesland bezocht vader Harm met zijn zoon Germ ons alweer voor de derde keer. En dan nog Rick met zijn zoon Wessel uit de Randstad.

herbert-met-mooie-forel

frank-met-vlagzalm-2Ook met onze Belgische visvrienden Frank en Herbert en nieuwkomers Freddy en Brigitte met een mooie vlagzalmJoeri hebben we  het reuze naar de zin gehad. Birgitte uit Zwitserland was de enige vrouwelijke visser dit jaar. En er waren natuurlijk de groepen vissers die al jarengroep achter elkaar ons als hun vakantiestek uitkiezen, zoals de groep Guido, de groep Freddy en de groep groep Freddy en JoJo. Allemaal genoemd naar de leider van de groep.gezellig lunchen aan de waterkant

 

leuke groep En niet te vergeten visvrienden Mario, Vincent en Mannes, die ook al vanaf de start van ons bedrijfje steevast onze gast zijn. De Zwitsers Ernst, Peter en Hampi maken de groep compleet. Traditiegetrouw werd ook dit jaar het seizoen afgesloten door onze Duitse visgasten Helmut en Hary. Een aantal keren ben ik vroeg in de ochtend, bij het krieken van de dag, met Frans en hen mee gaan vissen. Een heel bijzondere belevenis.

Van deze gasten komt een groot deel ook volgend jaar weer terugheerlijk genieten en dat is voor ons de kroon op ons werk. Ik sluit dit blog af met een selectie van foto’s van onze gasten en hun vangsten en excuses als ik niet iedereen genoemd heb. Iedereen bedankt dat jullie er waren, het ga jullie en jullie naasten goed, en hopelijk in goede gezondheid tot ziens bij ons in het mooie ongerepte Lapland.

hary_frans_helmut

Lieve groetjes

Paula

SONY DSCmooi

 

 

 

oeivangst

 

 

.