WERKELIJK ONWERKELIJK

 

20191115_094820[1]zonEn heel plotseling ging ons winterseizoen veel eerder ten einde dan we gepland hadden. De – naar achteraf bleek laatste – gasten die eigenlijk 22 maart naar huis zouden vliegen boekten zekerheidshalve 21 maart al hun terugvlucht van Umeå naar Stockholm en dan naar Amsterdam. En toen was het ineens erg stil in huis. Met de  gasten die eigenlijk de weken erna zouden komen hebben we na intensief contact besloten dat ze niet naar Lapland zouden reizen. Overigens was dat inmiddels ook al volstrekt onmogelijk geworden omdat de vluchten door de vliegmaatschappijen alle gecanceld waren.We hebben besloten die mensen zonder verdere kosten door te schuiven naar volgend jaar. Ook al zijn we hiertoe formeel niet verplicht, maar we vonden het absoluut onaanvaardbaar dat de mensen zelf voor alles zouden moeten opdraaien, zeker omdat de verzekeringen niet uitkeren in dit soort situaties, je vraagt je af wanneer keren ze overigens wel uit? 🙁

zonsondergangVanaf 21 maart hebben we dus een verplichte vervroegde vakantie. Ook al zijn er in Lapland tot nu toe geen besmettingen en leven we hier zoveel mogelijk ons normale leven, toch volgen we de aanwijzingen vanuit Nederland op. Overigens zijn die een stuk strenger dan de Zweedse. We zijn vooral bezig met opruimen en poetsen. Iets dat we normaal gesproken na het winterseizoen doen. Het grasmaaien zit er nog niet in, omdat er in de voortuin nog zeker een pak sneeuw ligt van een meter hoog 🙁  Een enkele keer gaan we er samen met de sneeuwscooter op uit. Het is werkelijk ongelooflijk mooi buiten. De zon schijnt, de sneeuwscooterpaden zijn perfect te berijden, en er ligt overal nog heeeeel veel sneeuw. In dit winterse sprookjeachtige landschap lijken de wereldproblemen zo ongelooflijk ver weg. Werkelijk onwerkelijk.

photo865

We bidden voor de families die dierbaren hebben verloren en dierbaren die ziek zijn. We bidden met iedereen dat de maatregelen die overal genomen worden en die voor zo veel ondernemers en hun gezinnen desastreus zijn snel tot echt effect leiden en dat we stapje voor stapje het normale leven weer op kunnen pakken.

We hopen, ook voor alle komende gasten, van harte dat het zomerseizoen vanaf juni normaal van start zal gaan en we tegen die tijd deze moeilijke onzekere  tijd achter ons hebben gelaten.

We wensen iedereen heel veel succes en sterkte bij alles wat er nu speelt en het belangrijkste van alles: Blijf vooral gezond!

lieve groet,

Paula