IN MEMORIAM. BOY SWACHTEN

20170808_084208[1]

Boy en ik ontmoetten elkaar binnen de Kempensamenwerking. Daar hadden de burgemeesters en gemeentesecretarissen regelmatig vergaderingen met elkaar. Toen ik in oktober 2010 voor 3 jaar werd aangesteld als gemeentesecretaris in Bladel, hadden we dagelijks en intensief contact. Voor Dick Zumker, verantwoordelijk wethouder voor de organisatie, en mij was Boy altijd bereikbaar als geïnteresseerd luisterend oor en adviseur. In de ruim 3 jaar dat ik met Boy heb samengewerkt heb ik hem leren kennen als een zeer gedreven, positief, en humoritisch mens. Limburgers die we beiden zijn, moesten we altijd erg lachen om de Limburgse moppen en de “sjaele zeiver”. In zijn rol als burgemeester bleef hij ook altijd de kritische jurist, die zich – terecht – mateloos ergerde aan taalfouten in college- en raadsstukken en slechte kwaliteit van stukken in zijn algemeenheid.. Hij had een hekel aan mensen die de kantjes ervan afliepen en die geen eigen verantwoordelijkheid namen. Het afscheidsfeest voor Frans en mij bij mijn vertrek in Bladel in december 2013, had Boy samen met de mensen in de organisatie tot in de puntjes geoganiseerd. Frans en ik genieten nog steeds van het mooie fotoboek.

De laatste jaren hadden we regelmatig contact via skype. Onder het genot van een kopje koffie praatten we een uur bij over van alles en nog wat. Het was net alsof ik weer bij hem en Lidy aan tafel zat in hun gezellige huis in Bladel. Op 23 juli jl. hadden we via de whatsapp nog afgesproken dat we binnenkort weer zouden skypen. Hij zou zich melden. “Efkes kieke wanneer ich mich doa t beste veur veul”. Ook toen – naar nu is gebleken in die laatste periode van zijn leven - bleef hij het positieve in de uiterst moeilijke situatie zien. Gisteren rond het middaguur heb ik een tijd aan Boy gedacht en verheugde me op ons aanstaande skypecontact, maar maakte me tegelijkertijd ook zorgen waarom het zo lang duurde eer ik iets van hem hoorde…………. Dan het nieuws van zijn overlijden. “De enige keer dat hij zich niet aan een afspraak heeft kunnen houden” dacht ik direct. Bedankt Boy dat we elkaar hebben gekend.

Frans en ik wensen zijn lieve Lidy, zijn zoon, zijn zus Angelique, zijn verdere familie, en vrienden, heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

De hemel heeft er een levensgenieter bij!

20170808_084223[1]

7 thoughts on “IN MEMORIAM. BOY SWACHTEN

 1. wat een leuke, lieve, fijne reactie Paula
  graag tot ziens
  Groetjes
  Hans en Thea

 2. Patricia Keijzers

  Wat mooi weergegeven Paula. Sterkte met het vetlies van je dierbare vriend.

 3. Mooi geschreven Paula…

 4. Mooi gescheven Paula hij was inderdaad een uniek persoon ik moest aan je denken toen ik het bericht te horen kreeg .Toen we elkaar terug zagen op de uitvaart van zijn moeder alweer enkele jaren geleden. Groetjes Jeanne Boom Wolters.

 5. Arianne Schenkelaars-Verberne

  Mooie woorden!

 6. Mooie woorden Paula

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>