IN MEMORIAM FREDDY DEBOEVERE, BOEFJE

In 2013 was Fred voor het eerst te gast bij ons bedrijfje Laplandtime en vanaf toen kwam hij elk jaar terug. Tussen ons en Fred ontstond direct een bijzondere hechte vriendschap. Hij noemde ons liefkozend Mama en Papa. Als Frans hem ophaalde van de luchthaven rende Fred in de aankomsthal hard naar Frans toe, daarbij keihard “Papa, papa” schreeuwend, iedereen in verwarring achterlatend. Fred, of Boefje zoals hij door zijn vrienden werd genoemd, was een zeer gepassioneerde visser. Als geen ander beheerste hij het perfect presenteren van de nymph. Ook met de snoekenvangst op het meer tegenover ons huis sneed hij iedereen de pas af. Maar Fred was meer dan alleen visser. Hij was bovenal een zeer positieve, lieve, opgeruimde persoon met een zeer groot gevoel voor humor. Ik zal nooit vergeten dat hij met zijn visspullen in de kruiwagen naar het meer tegenover ons huis liep, onderweg het liedje van Jimmy Frey zingend “Zo mooi zo blond en zo alleen, dat moet toch Paula zijn”.

Elke avond vertelde Fred tijdens het avondeten aan de tafel in de keuken dezelfde moppen als de jaren ervoor, maar met zoveel verve dat het nooit ging vervelen. De lotjes van de fanfare, de papagaai in smoking, en de mop over intelligentie klinken nog na in mijn hoofd. Hij zette de boel elke keer op stelten! Zijn immitatie van Beat It van Mikael Jackson, die hij in typische Fred-stijl afsloot (de insiders weten wat ik bedoel), zal ik nooit vergeten. Het kaarten was een grote hobby van hem en ik heb menig kaartje met hem gelegd. Als hij in Gents dialect via de telefoon met zijn Vera, zijn Boterkoekske, praatte, was het voor ons absoluut niet te volgen.

Een aantal jaren geleden kreeg Fred het droevige nieuws over zijn ongeneeslijke ziekte. Hij was net met pensioen en heeft daar, samen met zijn Vera, niet lang van mogen genieten. Wat me van Fred het meeste bijstaat is de positiviteit en kracht waarmee hij met dat vreselijke nieuws om wist te gaan. Voor de buitenwereld hield hij zich altijd sterk en als zijn ziekte ter sprake kwam gooide hij er snel een mop overheen. In de vertrouwde omgeving thuis zal Fred zeer zeker meer van zijn grote verdriet hebben laten zien.

Fred, de vissershemel heeft er een prachtige ster bij. Fred we zullen u missen en u nooit vergeten. Rust zacht lieve vriend.

Wij wensen Vera, kinderen en kleinkinderen, verdere familie en vrienden, heel veel sterkte bij het verwerken van dit immens grote verlies.

2 thoughts on “IN MEMORIAM FREDDY DEBOEVERE, BOEFJE

  1. Een prachtige omschrijving van hoe ik het mij herinner.
    Het was een eer om erbij te zijn!
    Veel liefs
    Jens

  2. Hallo Paula, meermaals heb ik bij jullie komen logeren en het was altijd leuk , maar de trip met Fredje en Jens steekt er toch bovenuit. Wat hebben we gelachen en leut gehad.
    Zal hem nooit vergeten , een geweldige man die iedereen zal missen.

    Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *