Vissen op Vlagzalm en Forel

Vissen op Snoek

Vissen op Zalm

NextPrev

Vindelälv,

De Vindelälv is een van de 4 nog ongetemde rivieren in Zweden. Ongetemd; er zijn geen waterkrachtcentrales die zijn loop beinvloeden. Het voordeel hiervan is dat hij met zijn vele stroomversnellingen een waar paradijs is voor de sportvisser!

Gevist wordt er vooral op vlagzalm, exemplaren van meer dan 50 cm. zijn beslist geen uitzondering. Maar ook bruine forel wordt er geregeld gevangen. Zeker de laatste jaren is het bestand dankzij de inspanningen van de lokale verenigingen (vangstbeperking en verbod op vissen met een net) behoorlijk vooruit gegaan.

De lokale bevolking is vooral geinteresseerd in het vissen op zalm. Ons huis ligt vlakbij de belangrijkste paaigronden en ieder jaar worden er hier kapitale vissen gevangen, ook het zalmbestand wordt elk jaar beter. Vooral de vangstbeperking, waarin is bepaald dat alle vrouwtjes terug gezet moeten worden, speelt hier een grote rol.

Gevist wordt er vooral met de spinhengel of de vliegenhengel, terwijl de "lokalen"
ook veel met de vaste stok en een worm vissen. Het vliegvissen in de beroemde stroomversnellingen zoals krokforsen, långforsen, lilseforsen, beukaforsen en laxselet wint steeds meer aan populariteit. Het is in deze stroomversnellingen waar de grootste vissen gevangen worden.

Het vissen met een goudkop en beetverklikker op je lijn levert altijd vis op. Maar het is ook een unieke ervaring om, in het licht van de middernachtzon, de vissen te zien stijgen naar je droge vlieg.

Wil je graag eens je geluk beproeven op deze machtige rivier kijk dan bij vliegvisarrangement.        
Je hoeft dan geen lange zoektochten te maken naar adressen voor de benodigde vergunningen en de beste visplekken. Dat wordt allemaal voor je geregeld, het enige dat je wel zelf moet doen is: vissen!!!

Wil je de Vindelälv liever op eigen houtje verkennen? Dan is een verblijf in 'Stuga Jannes' een perfecte mogelijkheid. Dit prachtig houten chalet ligt direct aan de rivier en is dus het ideale uitgangspunt voor je visavonturen.