Vissen op Vlagzalm en Forel

Vissen op Snoek

Vissen op Zalm

NextPrev

Tores,

Tore, zo heette onze buurman. Van hem leerden we vele ins en outs over het leven in Lapland. Hij leerde ons de weg vinden in de natuur, hoe te lopen door het moeras, welk water is drinkbaar en welk water niet, wanneer dien je waar te vissen, hoe maak je vuur ook als het hout nat is, hoe bereid je de verschillende vissoorten,hoe droog je vlees in de buitenlucht. Kortom bijna alles wat we weten over het gebied waarin we leven en ons hart aan hebben verpand weten we van Tore.
Eind oktober 2012 is hij op 81-jarige leeftijd overleden en hebben wij zijn huis overgenomen. Ter ere aan hem en om de prachtige herinneringen levendig te houden hebben we zijn - nu dus ons -huis Tores genoemd.
Gedurende 2013 wordt het huis volledig gerenoveerd. Zo worden alle wanden voorzien van houten panelen, is de badkamer inclusief al het leidingwerk geheel vernieuwd en komt er een splinternieuwe keuken in te staan. Ook van buiten wordt het huis helemaal opnieuw in de verf gezet en krijgt het een opknapbeurt. Er zal een grilplaats met banken ingericht worden en er liggen vergevorderde plannen voor het installeren van een zogenaamde hot-tub tegen de bosrand. Lekker welverdiend relaxen in het warme water na een heerlijke dag in de Laplandse natuur te hebben doorgebracht. Wat wil een mens nog meer?

Vanaf april 2014 zal het huis te huur zijn. Er bevinden zich twee slaapkamers met elk twee 1-persoonsbedden, een grote woonkamer, badkamer en een ruime van alle gemakken voorziene keuken (inclusief afwasmachine). Eventueel kan er een extra bed bij geplaatst worden. Het huis is bedoeld voor gezinnen of groepjes van max. 4-5 personen.
Grotere groepen kunnen we nu verdelen over onze eigen accommodatie en Tores, zodat de capaciteit daarmee komt op ongeveer 10 personen. (Iets voor jouw visvereniging?)

Het huis is ideaal gelegen voor onder andere de snoekvisser. Het meer tväråträsk ligt pal tegenover het huis en het is slechts enkele meters lopen tot de waterkant waar twee boten klaar liggen. Het meer zit barstensvol snoek en baars. De grootste snoek tot nu gevangen meet 112 cm!!. Behalve snoek en baars zwemt er ook veel voorn en andere witvis.
Maar ook voor gezinnen is het huis met al zijn gemakken ideaal. Het bos, met zijn ontelbare paddestoelen en bessen, ligt in de achtertuin. Ideaal voor het maken van lange wandeltochten door de Laplandse wildernis. Een heerlijk "onthaast" vakantie. En natuurlijk kan ook het gezin gebruik maken van de aanwezige boten om mooie dagtochten te maken over het uitgestrekte meer.

De huurprijs voor Tores is 650 euro per week.

Deze prijs is inclusief linnengoed, badhanddoeken e.d. Ook inclusief is het gebruik van beide roeiboten. Tegen een meerprijs van € 10 per dag/boot kan er een electromotor met accu bij gehuurd worden.
Je kunt voor je eigen boodschappen zorgen en je eigen maaltijden bereiden òf wij vullen de koelkast en vrieskast voor je en je bereidt zelf de maaltijden òf wij verzorgen alle maaltijden. Zelfs kun je ervoor kiezen om b.v. alleen de avondmaaltijd bij ons te nuttigen en de overige maaltijden zelf te organiseren. Alles is mogelijk onder het motto: U roept, wij draaien. Stuur een mailtje met je wensen en wij maken een kostenopgave.

Ben je geinteresseerd of heb je vragen over de beschikbaarheid of anderszins. Mail gerust: