Vissen op Vlagzalm en Forel

Vissen op Snoek

Vissen op Zalm

NextPrev

De Route,

Er leiden vele wegen naar Rome. Naar Sorsele in Lapland is niet anders. Een paar van die wegen vind je op deze pagina.
De afstand van midden Nederland tot ons huis is ongeveer 2200 kilometer.
De snelste manier om er te komen is natuurlijk met het vliegtuig. Maar als je wat meer tijd hebt is de rit met de auto zeker de moeite waard. Autorijden in Zweden is in tegenstelling tot Nederland een tamelijk relaxte bezigheid.
File's zijn er niet en je ziet meer van het landschap dan vanuit een vliegtuig.
Mocht je kiezen voor de vliegreis dan kunnen wij je ophalen van het vliegveld.

Allereerst neem je het vliegtuig naar Arlanda Stockholm (ARN). Afhankelijk van je woonplaats is het zeker de moeite waard om, behalve vanaf Schiphol, ook eens te kijken naar een reis vanaf Brussel of Dusseldorf.
Vanaf Stockholm neem je vervolgens het vliegtuig naar Lycksele(LYC), deze luchthaven ligt op honderd kilometer van de eindbestemming. Tickets voor deze reis boek je het best rechtstreeks op de site van Nextjet.
Vanaf 2014 mag je de binnenlandse vlucht ook boeken naar Umeå (UME) of Skellefteå /SFT). Deze luchthavens liggen weliswaar wat verder van onze lokatie maar de vluchten daarheen zijn zeker de moeite van het bekijken waard. Zie hiernaast voor meer info.
Als je ons een mail stuurt waarin je vermeldt wanneer je wilt vertrekken, helpen wij je graag met het boeken van de juiste vlucht(en).
Houd bij het boeken van beide vluchten rekening met de inchecktijd en eventuele vertraging. Kies de aansluiting van de vluchten liever iets te ruim, dit voorkomt stress!.

Onderneem je de reis met de auto dan volgt hier de route zoals wij die vaak zelf reden. Het eerste stuk van de reis gaat door Duitsland, via Hamburg naar Putgarden alwaar je de veerboot neemt naar het Deense Rødby.
Vervolgens gaat het naar Kopenhagen en via de Öresundsbron (brug) naar Malmö in Zweden. Vanaf hier volgen we de autoweg naar Helsingborg en dan via Jönköping naar Stockholm.

Verder rijden we steeds de kustlijn van de Botnische Golf volgend naar het noorden. Gävle, Sundsvall en Örnsköldsvik zijn enkele plaatsen die we passeren. Ongeveer 50km. vòòr Umeå verlaten we de autoweg en rijden verder via weg 353 naar Lycksele. Vanaf Lycksele zijn het nog 100km. tot de eindbestemming Tväråträsk. Je kunt dit laatste stuk via diverse wegen afleggen en afhankelijk van de toestand van de wegen zullen wij je de beste route, vòòr je vertrekt, doen toekomen.

Bovenstaande route is de route zoals wij die meestal reden. Heb je wat meer tijd en wil je wat meer van Zweden zien kun je achter Jönköping ook via Motala en Örebro naar Mora rijden en vervolgens wegnr. 45 naar het noorden volgen.

Bij je boeking ontvang je van ons een beschrijving hoe je het laatste stuk moet rijden om bij ons te komen.

Hiernaast vind je een aantal links naar websites die je kunnen helpen bij het plannen van de reis.