Vissen op Vlagzalm en Forel

Vissen op Snoek

Vissen op Zalm

NextPrev

Juktån,

De Juktån is een waar vliegvisparadijs. Het is niet voor niets dat hier in 2001 en 2005 de wereldkampioenschappen gehouden werden.
De rivier heeft een zeer goed forellen- en vlagzalmbestand. De vlagzalmen zijn in grote getale aanwezig en de gemiddelde maat ligt rond de 30 centimeter. Maar ieder seizoen vangen we ook meerdere 50 plussers en het record staat eind 2013 op zelfs 63 centimeter. Ook staat de Juktån bekend om zijn grote forellen.

Omdat de waterstroom van de Juktån gereguleerd is kun je er zelfs met je vliegenhengel terecht als in de andere rivieren niet gevist kan worden door een te hoge waterstand. Dit maakt de juktån vooral in het begin van het seizoen een geliefd viswater. Ondanks dit gegeven en de gemakkelijke bereikbaarheid is de hengeldruk niet overdreven groot.

Een gedeelte van de benedenloop (3km) is vliegviszone, hier bevinden zich enkele zeer visrijke pools zoals b.v. Storhälla, Skravelforsen en Tjompforsen. Kortom de Juktån is een rivier die de visser niet snel teleur zal stellen.

Visser in JuktånBoek je ons vliegvisarrangement in de maanden juni, juli en augustus zullen we dit vliegvisparadijs zeker een aantal dagen bezoeken. Dus wie weet sta jij komende zomer, net als de visser op bijgaande foto, met een kromme hengel in de stroming van deze prachtige rivier.