Vissen op Vlagzalm en Forel

Vissen op Snoek

Vissen op Zalm

NextPrev

Jannes,

Direct aan de rivier de Vindelälv in het 6 huizen tellende gehucht Torviksele, midden in de Laplandse wildernis, ligt deze prachtige ‘timber’ stuga.  Het traditioneel met houten balken gebouwde huis  heeft een oppervlakte van 75m² en biedt plaats aan 5 personen (uitbreiding met een 6e slaapplaats is mogelijk). Het huis is zeer compleet ingericht met een van alle gemakken voorziene keuken, douche, toilet en een sauna.

Voor de visser ligt het huis ideaal direct aan de Vindelälv. Je vist meteen voor de huisdeur op vlagzalm, forel, zalm, baars, snoek en houting. Je kunt gratis gebruik maken van de 2 bootjes die bij het huis horen. Behalve de Vindelälv is dit gebied met de rivieren Juktån en Gargån en diverse meren in de onmiddellijke nabijheid een waar Eldorado voor de sportvisser. Het gebied is nog tamelijk onbekend bij de sportvisser. Je waant je een echte pionier en het woord hengeldruk moet hier nog uitgevonden worden. Zeker als je de moeite neemt een stukje te lopen kun je eenzame dagen in de ongerepte vildmark van Lapland beleven.

Behalve voor sportvissers is het huis ook zeer geschikt voor de natuurliefhebber. Bos en moeras, met vaak zeldzame flora en fauna, liggen direct naast de huisdeur. Het gebied nodigt uit voor lange wandelingen met of zonder fotocamera, met als je geluk hebt onvergetelijke ontmoetingen met elanden, rendieren, en andere in het wild levende dieren. Het wandelen en vissen kan gecombineerd worden met het verzamelen van bessen en paddenstoelen, die hier volop groeien.

En wat dacht je van de vele mogelijkheden die het gebied tijdens wintervakanties biedt. Zoals het maken van prachtige langlauftochten of een sneeuwschoenwandeling. Niet te vergeten het ijsvissen. En grote kans dat je tijdens de winterperiode het mysterieuze Noorderlicht hier met eigen ogen kunt aanschouwen. Een onvergetelijke belevenis.
Het huis ligt centraal tussen de steden Storuman, Lycksele en Sorsele, en derhalve ideaal voor het maken van uitstapjes naar die plaatsen.

De huurprijs voor stuga Jannes is € 790 per week. (max.4 personen)
Toeslag € 120 per extra persoon.

Ben je geinteresseerd of heb je vragen over de beschikbaarheid of anderszins. Mail gerust: