Vissen op Vlagzalm en Forel

Vissen op Snoek

Vissen op Zalm

NextPrev

Paddestoel en Bessen,

Het bessen en paddstoelen seizoen begint ergens half juli. De zweden trekken er dan in het weekend op uit om hun wintervoorraad vitamientjes in huis te halen. Veruit de favoriete bes is de hjortron een soort framboos die in de moerassen groeit. Het lijkt hier in Lapland wel haast een sport om te proberen zoveel mogelijk liters van deze bes te plukken.

Maar ook de blauwe bes en iets later in de herfst de lingeon worden flink geplukt. Paddestoelen daarentegen worden door de "lokalen" nauwelijks gezocht. Misschien is het gebrek aan voedingswaarde hier de oorzaak van. Want in tegenstelling tot de bessen zitten in paddestoelen geen vitamines. Het plezier is er echter niet minder om.

Het zoeken en plukken van bessen en paddestoelen werkt ook erg ontspannend, je gaat er zo in op dat je de tijd en de wereld om je heen vergeet. En als je zo stil bezig bent in het bos heb je ook nog een grote kans dat je een eland ziet. Als je bij ons logeert en je wilt deze ervaring een keer beleven wijzen wij je graag de beste plekken.
  Hjortron, het goud van Lapland