Vissen op Vlagzalm en Forel

Vissen op Snoek

Vissen op Zalm

NextPrev

Nog even

en dan is de winter voorbij. Tenminste als je vertrouwt op de kalender en de lokale bevolking. Want volgens iedereen hier die het denkt te weten is het vanaf de eerste mei tijd voor de korte broek en t-shirt.
Ik weet het niet zo zeker. Nog maar 2 dagen geleden werden we bij het opstaan getracteerd op zo'n 10 centimeter nieuw gevallen sneeuw en op het moment van schrijven is het buiten 5 graden onder 0. Niet bepaald voortekenen van een naderende zomer. Maar goed, het is natuurlijk nog steeds april en die doet zoals bekend wat die wil . Inmiddels zijn wel de kraanvogels, die hier ieder jaar komen broeden, gearriveerd. Die statige vogel zal toch wel weten wanneer de winter gevlogen is.

In ieder geval is het sneeuwscooterseizoen al een tijdje voorbij. Ons eerste seizoen mogen we gerust geslaagd noemen. Allemaal leuke en gezellige gasten waarmee we prachtige tochten hebben gemaakt door het laplandse winterlandschap. Ook hebben we iedereen weer veilig op het vliegveld naar huis kunnen zetten, ook niet onbelangrijk natuurlijk.
Eind mei komen de eerste vissers en nu hebben we dus even een paar weken om uit te rusten. Alhoewel. Op dit moment zijn we druk bezig een garage te bouwen voor de sneeuwscooters. De garage wordt ongeveer 25 vierkante meter en zal straks plaats bieden aan 6 sneeuwscooters. Wel fijn als we die gedurende de zomer onder dak hebben staan.

Eind mei komen dus de eerste zomergasten en vanaf dan gaat het non-stop door tot half september. We zijn inmiddels het hele seizoen vol geboekt en dat is erg fijn en een goed teken. We gaan er weer een mooi seizoen van maken met veel vis en nog veel meer mooie Laplandavonturen......
Frans