Vissen op Vlagzalm en Forel

Vissen op Snoek

Vissen op Zalm

NextPrev

Facebook en eerste vissen

Ja, de trouwe volger van onze site heeft het al gezien: We zijn overstag. Ook Laplandtime is gezwicht voor de sociale media. Ondanks dat het snelle facebook niet echt past in onze filosofie van Onthaasten Puur hebben we toch een account geopend. Zoals al te lezen was in Paula's blogg hebben we een tijdje geleden een cursus gehad met een aantal collega's. Tijdens deze cursus kwam ook de zin en onzin van de diverse sociale media aan bod. De mede cursisten vroegen heel beleefd of we soms van een andere planeet afkomstig waren toen wij vertelden dat we geen facebook hebben en ze probeerden ons op andere gedachte te brengen door hun verhalen over de positieve marketing die een facebook account met zich meebrengt.
En dat is gelukt! We kwamen op andere gedachte.

Temeer na de cursus ook nog eens hoorden dat de toeristenorganisatie Gold of Lapland, die veel doet om het toerisme binnen onze provincie te promoten, de komende jaren zijn pijlen gaat richten op de Nederlandse toerist. Dat wil je als Nederlandse ondernemer natuurlijk heel graag horen.
Nu zijn wij - nog - geen lid van Gold of Lapland maar we hebben inmiddels al een kennismakingsgesprek gehad en de aanmeldingsformulieren zijn opgestuurd. Nu nog even wachten tot de aanmelding definitief is goedgekeurd. Want niet iedereen kan zomaar lid worden van dit clubje. Je moet als toeristenonderneming wel aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Maar aangezien tijdens ons kennismakingsgesprek bleek dat wij aan al hun voorwaarden voor lidmaatschap voldoen zal dit dus slechts een kwestie van tijd zijn.
Ook tijdens het gesprek met de afgevaardigde van Gold of Lapland kwam het nut van een facebook account duidelijk naar voren.
Weer een reden om dan toch maar door te zetten. Na zwaar intern beraad hebben we besloten dat Paula de dankbare taak van het onderhoud van ons facebook op zich zal nemen. Vooral ook omdat ik het de komende tijd erg druk heb met vissen . Onze site is ook voorzien van zo'n moderne . Natuurlijk wel de bedoeling dat jullie ook massaal op die button gaan klikken.

Apropos vissen. Inmiddels zijn de eerste zomergasten gearriveerd en zij hebben hun intrek genomen in Tores. Het zijn vader en zoon, 2 snoekvissers, en zij hebben het reuze naar hun zin. Ze zijn erg enthousiast over onze nieuwe accommodatie en al helemaal over de bijtgrage snoeken. Ze vissen in het meer tegenover ons huis en vangen erg goed. Op de foto's hiernaast, die door de gasten zelf gemaakt zijn, is te zien dat er behalve vissen ook nog meer te zien valt in onze nagenoeg ongerepte Laplandse natuur. De bever die verantwoordelijk is voor de bijna omgeknaagde boom heeft een eigen poel in de buurt van het meer, hij of zij werd al meerdere keren gespot.

Vandaag, 5 juni, arriveren ook de eerste vliegvissers en vanaf morgen ben ik dus dagelijks onderweg aan de rivier. Om te zien of de goede stekken nog steeds goede stekken zijn ben ik gisteren op verkenning geweest. Een 23-jarige Zweed wiens schoonvader een vakantiehuisje heeft in de buurt vergezelde mij daarbij. Die jongeman, Daniel, heeft een opleiding gehad op de sportfiskeakademie. Ja je leest het goed, een opleiding op academisch niveau waar je alle ins en outs van het sportvissen leert. Zweden heeft als enige land ter wereld zo'n school. Had ik dat 35 jaar geleden geweten . Voor geinteresseerden waarvoor het nog niet te laat is hier de link.
We hadden een leuke dag samen waarbij over en weer viskennis en ervaringen werden gedeeld. Gevist hebben we op het vliegvisparcours van de Gargån. De waterstand was, als gevolg van al het smeltwater, nog aan de hoge kant maar het lukte ons allebei om een tiental mooie vlagzalmen te vangen en - eveneens allebei - een flinke forel te verspelen. Op de foto trouwens een mooie voorn die zich vergreep aan de caddis nimf van Daniel. Een geslaagde dag dus en ik zal zeer zeker een dezer dagen terug gaan met onze gasten.
Tot zover deze update zo vlak voor het seizoen. Afwachten wanneer ik weer tijd heb om een nieuwe bijdrage online te zetten maar tot die tijd kunnen jullie ons volgen via Paula's blog en ons facebook account

Voor iedereen: Een fijne zomer gewenst........